Læsø 3-dages – en lidt sen sæsonstart

Bedre sent end aldrig, fristes man til at sige – især når det første større løb i år finder sted i juli måned. Med næsten 500 deltagere satte Læsø 3-dages deltagerrekord, og øen var støvsuget for overnatningssteder og færgeafgange. Adskillige Pan-løbere havde også fundet vej dertil og kunne hygge sig i (mest) godt vejr, hvor der ud over løb også var tid til bl.a. at besøge saltsyderiet på den sydlige del af øen.

Alle tre løb var i Læsø Klitplantage, der er kendetegnet ved at være meget flad – højeste punkt på hele øen er 24 m – med god gennemløbelighed de fleste steder og diffuse halv- og helåbne områder med indlandsklitter. Der var således gode muligheder for at lave store bom, hvis man mistede kortkontakten og alt og intet passede. Med Steen Frandsen og Michael Dickenson  som korttegnere og Keld Gade som banelægger (alle dage!) var både kort og baner i orden, så man havde ikke mange undskyldninger, når man bommede.

Løbet var lavet efter “Corona-reglementet”, dvs. hver klub var tildelt et tidsvindue, hvor man skulle starte indenfor. Det fungerede fint, dog med noget kø på sidstedagen. Corona-virus kan sætte en stopper for meget, men ikke den traditionelle fest efter andendagen, der dog i år ikke havde fælles grill, men man skulle medbringe alt selv. Det forhindrede nu ikke ca. halvdelen af deltagerne i at dukke op og få hilst på hinanden – noget vi har måttet undvære i lang tid her i foråret. Til festen bliver der også uddelt præmier ud fra det samlede resultat, og det er ikke kun vinderne, men også placering 7, 14, 21 osv. der får præmie. Tredjedagen er så traditionelt en “revanchematch”.

Pan fik en enkelt vinder (Emil Ahlbäk i H21), nogle andenpladser (Severin Kilden i H13-16, Morten Pedersen i H2, Knud Sørensen i H80) og tredjepladser (Marie Dybdal i D2, Claudia Schmidt i D3). Tredjedagens gav revanche med en enkelt vinder (Morten Pedersion i H2), en enkelt andenplads (Severin Kilden i H13-16) og en enkelt tredjeplads (Kell Sønnichsen i H50).