Silistria face-lift

Hej Pan’ere

Først en stor tak til Jonas Munthe for hans initiativ til at forbedre den gamle stue, men også for hans sikre ledelse af projektet og solide indsats på dagen for at få tilvejebragt materialerne før vi andre kom, med at få det hele til at glide og med at få konstrueret en sofa midt i al tummelen i den gamle stue dagen igennem. Indsatsen af de øvrige energiske folk er beskrevet på facebook, hvor der også er et par video’er med panoramafilm.

Hvad var problemet?

Den gamle stue var noget fyldt af depotvarer i skabe og på tidsskrifthylder. Rummet var lidt mørkt og især væggene noget gulnede. Vinduerne var afskallede og skumle. Der stod skrald i rummet og på trods af de mere end 40 kvadratmeter var der ikke så meget plads derinde. Døren til midten af gangen var i vejen. Vi anvender ikke længere så mange trykte kort og alle pandelamper er udfasede. Der var ½ skab fuld af gamle batterier og ladere og et helt skab med kort.

Hvad var tanken?

Der skulle være lysere og mere plads. De gamle pladskrævende møbler blev fjernet fraset et alm. bord og et sofabord, som begge blev slebet og lysnet. Ribbe, madrasser, tidsskrifthylde og skabe blev fjernet. Indholdet blev nænsomt sorteret og efter at jeg havde smidt ”det værste” ud, var der et helt bordfuld til Kell, så vi var sikre på, at vi ikke smed noget vigtigt ud. Vores fine kort over Marselisborgskovene blev stillet i forgangen og alle er velkomne til at tage et sæt til privaten, hvis man vil have vores skov fra top til bund i hjemmet. Det er fortsat flotte kort, selv om der er kommet nye versioner!

Hvad kom der ud af det?

Det har givet masser af gulvplads, men der er stadigvæk mulighed for at sidde ved et godt bord og holde møde. Man kan også hænge i sofaen i hjørnet og hygge. Køleskabet er flyttet og alt skralt er væk. Fremover skal jeres sodavandsdåser afleveres i gangen og når en pose er fuld, bliver det damernes job at bære sækken ned i flaskerummet ved dameomklædningen…. Vi laver desuden 4 stk 1,5 m lange ekstra bænke langs væggene, som man kan sidde på ved instruktion m.m. Ved spisning kan de trækkes frem til bordene – der skulle være plads til 3 ekstra borde ud over de to faste træborde. Der bliver også indkøbt klapstole, man hurtigt kan tage frem. Og så kan der spilles god musik..

Hvad mangler ellers?

Der er fortsat plads til udsmykning, og de unge vil have en Wall of Fame med medaljer og billeder. Den er malet og klargjort ved en ekstra indsats i dag af Jakob IO.

Håbet er, at den gamle stue bliver et bedre, flottere og mere funktionelt rum med mange flere siddepladser og spisepladser og alligevel mere hygge og lys. Vi håber det lykkes – et stort skridt er taget i lørdags og i søndags.

Husudvalget / Kent Lodberg

Skriv et svar