Moesgaard Vildskov

Gennem januar måned er debatten omkring Moesgaard Vildskov nærmest eksploderet. Pan er gennem DGI repræsenteret i den “kernegruppe”, som er nedsat af kommunens Teknik&Miljø-afdeling til at følge projektet.
Selve beslutningen om at overgå til urørt skov har vi ingen problemer med. Tværtimod vil det give en mere diffus, varieret, spændende – og orienteringsteknisk sværere – skov. Men at lave indhegninger i skoven vil have store konsekvenser for orienteringsløb, som også fremgik af et indslag i TV2 Østjylland i går aftes.

Summeret er klubbens væsentligste bekymringer:

  • Hegn vil være klare barrierer for den fri færdsel, der er essentiel for orienteringsløb.
  • Marselisborgskoven er lang og smal. Det betyder, at indhegninger af den nødvendige størrelse vil dele skoven op i små, usammenhængende parceller, der vil gøre det umuligt at lave forskellige baner fra gang til gang. I forvejen er vi pålagt begrænsninger på placering af poster i nogle områder af skoven.
  • Klubben har hver uge hele året 4-5 træninger spændende fra børn til pensionister. Det vil ikke være muligt at finde tilsvarende steder at træne med bare tilnærmelsesvis samme gode vilkår som i Marselisborgskovene.
  • Selv hvis det bliver tilladt at løbe orienteringsløb indenfor indhegningerne, vil køer eller heste gøre det utrygt for nogle. Det gælder særligt i forhold til at lade børn og unge løbe på egen hånd, men også voksne og især ældre vil kunne finde det utrygt.