Bredde

 

Bredden i Pan

Pan består – udover den store og meget velfungerende ungdomsafdeling samt den store eliteafdeling med løbere i verdensklasse – også af en anden stor gruppe løbere i alle aldersklasser og i alle niveauer. Denne gruppe er vel det der i daglig tale kaldes for ”bredden”.

Selvom både ungdomsafdelingen og eliten er vigtige for klubben, er bredden nødvendig for den daglige drift af klubben både rent praktisk og økonomisk.

Bredden har derfor en stor del af klubbens fokus i det daglige med vægt på en bred vifte af tilbud på alle niveauer, som kan tilpasses ens eget behov, lyst og tid.

Omdrejningspunktet for klubben er tirsdagstræningen, hvor der typisk dukker 20-30 løbere op, som udgør et bredt udsnit af klubbens medlemmer…..også eliteløberne.

Til tirdagstræningen er der altid en bane der passer til ens niveau og dagsform….let (begynder), mellemsvær, svær-kort og svær lang.

Torsdagstræningen er for dem der bare ikke fik nok om tirsdagen og som ønsker noget mere fysisk træning. Træningen her er ikke decideret o-løbs træning men kan have et o-løbs tema.

Lørdagstræningen er også for alle og vil typisk foregår i de skove vi normalt ikke løber i til tirsdagstræningen. Løbere som ikke er medlem af en klub er også meget velkomne mod en ganske lille betaling (20kr.). Her er tilbuddet det samme som til tirsdagstræningen med baner i forskellige sværhedsgrader og længder. Lørdagstræningen er nok den træning, der bliver benyttet mest af bredden i klubben.

Udover de mange træningstilbud afholder klubben også flere klubture hvor alle kan deltage. Disse ture er meget udbytterige da der her er tid til at fordybe sig i de forskellige vejvalg….evt. sammen med nogle af de mere erfarne. Det er også her man lærer sine klubkammerater lidt bedre at kende.

Et andet tilbud til medlemmerne er alle de åbne løb, der hele året afholdes rundt omkring i hele landet. Disse løb er på samme måde som træningsløbene opdelt i forskellige niveauer og længder og desuden efter aldersgruppe. Flere oplysninger om løbene kan indhentes på www.o-service.dk

Da o-sporten er en individuel sport, hvor der ikke er det store pres på om man lige kommer til det og det løb, er det en sport der er nem at tilpasse ens dagligdag.

Det er nok også derfor, at vi oplever den store tilgang fra specielt studerende, der lige er flyttet til byen og som har brug for et fritidstilbud, der kan tilpasses studiet med hvad dertil hører af eksamener og opgaveafleveringer.